top of page

Echte post is leuker

Bijgewerkt op: 2 nov. 2018


Natuurlijk verwacht je te lezen op een webshop met postkaarten, maar zoek maar eens op #echtepostisleuker en je vindt ontelbaar veel voorbeelden van mensen die met plezier postkaartjes sturen en ontvangen. Ben je hier zelf nog niet zo van overtuigd? Dan kan je ofwel meteen beginnen met een kaartje te sturen of, voor de grote twijfelaars, eerst hieronder nog zes redenen lezen waarom mensen echte post leuker vinden.


  1. Het is zichtbaar. In tegenstelling tot een Facebookberichtje of een sms, kan je echte post een plekje in je thuis (of kantoor, … ) geven. Op die manier word je op onverwachte momenten herinnerd aan het bericht (of de afzender) en zo heb je er meer en langer geniet van!

  2. Het vraagt tijd. En tijd is tegenwoordig een kostbaar goed, want we lijken er allemaal veel te weinig te hebben. Maar wanneer iemand (of jij) een kaartje schrijft, wat bij de meeste mensen langer duurt dan snel een paar woorden typen, betekent dit dat deze persoon hier speciaal voor jou tijd voor heeft uitgerokken. En zelfs de grootste altruïsten onder ons, dienen toe te geven dat het wel eens fijn is wanneer iemand speciaal tijd voor jou maakt.

  3. Het is onverwacht. Tegenwoordig verwachten mensen geen echte postkaarten meer, zelfs met hun verjaardag zijn de meeste mensen meer bezig met het aantal posts op hun Facebook dan het aantal kaartjes op de kast. Wanneer je iemand dus toch een kaartje stuurt, zijn ze blij verrast!

  4. Het valt op. Deze hangt samen met de vorige, maar omdat mensen geen 'persoonlijke' post verwachten tussen alle reclamefolders en facturen, valt jouw kaartje eens zo hard op! Blijkbaar krijgen mensen gemiddeld nog maar 1 keer om de 2 weken persoonlijke post!

  5. Het ontspant. Niet gelogen, tenzij je heel erg gestresseerd geraakt van het schrijven van postkaartjes natuurlijk; is mijn handschrift wel goed, schrijf ik geen fouten, … . Maar als je goed bent in spelling (of je er net helemaal niets van aantrekt) zorgt een postkaartje schrijven ervoor dat je je even helemaal kan concentreren op die bezigheid. Postkaartjes hebben namelijk geen notificaties die je kunnen afleiden wanneer je een bericht ontvangt ;-)

  6. Het is oprecht. Net door alle tijd die je erin steekt, komt het veel oprechter over. Geef toe: een smsje ontvangen met bedankt of een mooi kaartje in de bus vinden… er is toch een verschil.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page