top of page

Onverwachte kaartjes - wereldwijd


Ben jij gebeten door #wanderlust of eender welke hippe term die beschrijft dat je graag de wereld ontdekt? Ben je bovendien van het principe dat je een land en haar cultuur pas kan kennen als je contact hebt met de inwoners in plaats van gewoon de top ten things to visit lijstjes af te werken? Dan is #postcrossing iets voor jou!


Postcrossing (www.postcrossing.com) is een online platform dat je toelaat om postkaarten te sturen naar mensen over heel de wereld en op die manier ook postkaarten te krijgen van over heel de wereld!


Op een dag kan er een postkaart in de bus zitten uit een land waar je misschien nog nooit van gehoord had!

Benieuwd hoe het werkt?

  1. Ga naar de website en meld je aan. Je kan ook je profielinformatie verder aan vullen om mensen te laten weten wat je leuk vindt.

  2. Vraag een adres aan waar je een postkaart naar kan versturen. Jij kan eveneens de profielinformatie van deze persoon zien om je te laten inspireren voor het kaartje.

  3. Dan schrijf je het kaartje! Belangrijk is dat je een unieke code op het kaartje moet vermelden. Wanneer je postkaartje toekomt, kan de ontvanger deze code ingeven op het platform en zo weet jij dat je kaartje ontvangen is!

  4. Zodra jij een postkaartje verzonden hebt, zal je er snel ook één ontvangen van ergens in de wereld!


Nemen hier veel mensen aan deel?

Wees daar maar zeker van! Op dit moment zijn er al meer dan 700 000 leden verspreid over 215 landen die samen bijna zo'n 50 miljoen postkaarten hebben verzonden!


“I never regularly received mail before (or if, then just advertisements). Now I'm looking forward to opening my mailbox everyday hoping for a new surprise postcard from somewhere abroad. I also never liked postcards before, but now I do.”

Begint het al te kriebelen? Registreer je dan snel op het platform en verzend je eerste kaartjes! Mocht je er toevallig geen in huis hebben, helpen wij je hier graag bij ;-) Laat ons ook zeker weten hoe je ervaringen zijn!Σχόλια


Ο σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.
bottom of page