top of page

Wat moet er op?

Dat is inderdaad een vraag die je jezelf wel eens kan stellen: je hebt een leuk kaartje gekocht, maar nu is er nog een volledig lege achterkant. En omdat we gewoon zijn in korte berichtjes te typen (soms zelfs van max. 140 tekens), lijkt zo'n achterkant volschrijven een hele opdracht! Maar geen nood, in deze post vind je vijf tips om die achterkant in no-time vol te schrijven!


Think outside the box

Een oeroud cliché om mee te beginnen, maar we kunnen er gewoon niet om heen. Postkaarten worden traditioneel vooral verstuurd met verjaardagen, geboortes, huwelijken en feestdagen. In deze gevallen is het vaak al iets minder moeilijk om te bedenken wat je gaat schrijven (als dat niet het geval is, lees dan zeker verder). Maar hoewel kaartjes krijgen met je verjaardag erg fijn is, vinden mensen het ook heel leuk om een spontaan kaartje te ontvangen! En wanneer je zo'n spontaan kaartje stuurt, kan je ook simpelweg schrijven wat er ook maar in je op komt. Vertel gewoon even iets leuks of haal een leuke herinnering op die jullie samen delen!


Hou het beknopt

Akkoord, dit lijkt tegenstrijdig, maar geloof ons: die achterkant staat sneller vol dan je denkt! Een uitgebreid verhaal of een hele tekst met de uiteindelijke clue pas op het einde … dat krijg je nooit op zo'n klein kaartje. Spendeer niet te veel tijd aan de opbouw van je tekst, maar val gewoon meteen in huis met de boodschap die je wil overbrengen! Er is ook niets zo vervelend als plots heel klein te moeten schrijven omdat je anders je tekst er niet meer helemaal opkrijgt!


Ga voor de glimlach

Je stuurt een kaartje in de eerste plaats om iemand te laten weten dat je aan hem/haar denkt. Of het nu gaat om een verjaardag, een huwelijk, een geboorte, … met het kaartje laat je zien dat deze gebeurtenis je niet ontgaan is en dat je het belangrijk vindt. En wat verwachten we wanneer we iemand laten weten dat we aan hun denken? Dat ze hier blij mee zijn natuurlijk :-) En niets is zo'n mooie uiting van blijdschap als een simpele glimlach. Dit hoeft geen schaterlach te zijn, maar gewoon die kleine grijns op iemands gezicht. Wees daarom niet te bang om een grappige twist aan je tekst te geven!


Probeer het eerst

Nog iets wat heel veel mensen tegenhoudt om een kaartje te schrijven: wat als het fout gaat? Toegegeven, een typfout (of zelfs een volledige tekst) verwijderen gaat makkelijker in een Facebookberichtje, maar ook op papier is het niet onoverkomelijk. Ben je toch niet helemaal zeker? Schrijf je tekst dan eerst eens ergens anders en schrijf het pas op het kaartje wanneer je helemaal overtuigd bent! (Dit lost vaak ook het probleem op dat je plots heel klein moet beginnen schrijven omdat het toch allemaal wat meer leek dan gedacht!)


Daag jezelf uit

Men zegt: oefening baart kunst. Dé ideale manier om een vlottere pen te krijgen is dus simpelweg oefenen. Daag jezelf daarom uit om gedurende een bepaalde periode elke maand een kaartje te sturen!

bottom of page