top of page

Van idee tot papier

Leuk toch, zo'n echte kaart? Maar hoe komt zo'n kaartje nu tot stand? In tegenstelling tot een Facebook berichtje dat in 123 klaar is, gaat er aan zo'n kaartje wel heel wat meer aan vooraf!


1. Het idee

Alles begint uiteraard met een goed (of minder goed) idee. Meestal begin je van een bepaald onderwerp (bv. feestdagen 🎄) of een bepaalde boodschap. Soms wordt het al snel duidelijk wat er op het kaartje moet komen, maar in andere gevallen moeten hier enkele brainstorms aan vooraf gaan.


2. Vormgeven … en vooral veel herbeginnen

Zodra er beslist is wat er op het kaartje zal komen, start het echte werk: hoe moet het er gaan uit zien. Dit is uiteraard de meest tijdrovende deel van het proces, want de mogelijkheden zijn ein-de-loos. Maar dat maakt het uiteraard ook net leuk! Meer nog, regelmatig krijgen we in deze fase net nieuwe inspiratie voor volgende kaartjes; een bepaald aspect ziet er leuk uit, maar is net niet geschikt voor dit type kaartje en daar ontstaat dan een nieuw uit!


3. De keuze van het papier

We zouden Paperitis niet zijn als we niet met de grootste zorg het juiste papier voor elke kaart zouden uitkiezen. Afhankelijk van het ontwerp, gaan we op zoek naar de ideale papiersoort om de kaart op te laten drukken. Samen met de drukkerij bekijken we de verschillende mogelijkheden en schaven indien nodig het ontwerp nog een beetje bij (niet elke kleur kan op elk soort papier gedrukt worden bijvoorbeeld).


4. Ready, set, print!

Wanneer de papiersoort gekozen is en de oplage bepaald, wordt het digitale ontwerp printklaar gemaakt. Opnieuw worden we hierbij door de drukker bijgestaan door digitale drukproeven te kunnen bekijken zodat er zeker niets buiten de drukmarges valt! Eenmaal alles goedgekeurd, wordt er een go gegeven aan de drukker en worden de persen in werking gesteld.


5. Geduld is een schone deugd

Dan komt het meest zenuwslopende van het hele proces: wachten. Hoe zegt men dat, Rome is ook niet op één dag gebouwd en hoewel het zou kunnen, duurt het ook wel iets langer dan één dag vooralleer het kaartje gedrukt is. Voor echt dringende gevallen zouden we sneller kunnen werken, maar dit vereist uiteraard ook spoedprocedures bij de drukker en hiervoor wordt een meerkost gerekend. Omdat we jullie uiteraard niet onnodig in de kosten willen jagen, kiezen wij meestal voor de goedkoopste (maar traagste) weg. Maar geen nood, dat wachten duurt hoogstens 3 (werk)dagen. Zo lang houden we het wel vol!


6. Klaar voor de post!

En we eindigen met het leukste! Een mailtje van de drukker dat de kaartjes klaar zijn en dat wil zeggen dat het kaartje klaar is om verzonden te worden! Je vindt deze kaart hier!Wil jij een kaartje op maat laten maken? Neem zeker contact op! We maken niet alleen kaartjes, maar ook naamkaartjes, uitnodigingen, flyers, etc. Er gelden voor de verschillende producten wel verschillende minimum oplages, maar hier gaan we graag rustig met jou door.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page